פרויקטים

פרויקטים

פרויקטים פומביים

מרבית העבודות שאנו מבצעים נותרות חשאיות, בידי הלקוח ולשימושו בלבד - ולא מקבלות פומבי. עם זאת, במסגרת פרויקטים של ״עיתונות מידע״, פרסמנו במהלך השנים מספר עבודות מידענות ודאטה מרתקים, בענייני השעה. במרבית המקרים, שחררנו לציבור הרחב את מאגרי המידע המלאים. בחלק מהפרויקטים נעזרנו ב״מיקור המונים״ לצורך איסוף מידע בקנה מידע רחב. הפרויקטים הללו שיפרו את היכולות שלנו בביצוע מידענות מתקדמת, ואף בתחום המודיעין העסקי. ההשקעה האדירה בפרויקטים השתלמה.

2015

אינתיפאדת הסכינים

עם תחילת אינתיפאדת הסכינים בשנת 2015, זיהינו כי לא מדובר בגל טרור פשוט, אלא באירוע שהולך להמשך זמן רב. עקב כך התחלנו לאסוף   את  המידע על פיגועים  ואירועים חבלניים, ולאחר מכן אף הצבנו את האירועים על מפה מפורטת. זהו מאגר מידע יחיד מסוגו, שמשמש חוקרים מהאקדמיה עד היום.

2014

פרויקט 61: סקרי בחירות 2015

במסגרת פרויקט 61, ריכזנו את כלל סקרי הבחירות שפורסמו בישראל מאז סוף שנות התשעים, וביצענו ניתוח ססטיסטי על מנת להעריך את דיוק הסקרים הנוכחיים על בסיס איכות הסוקרים בעבר. הפרויקט זכה לסיקור נרחב, והוביל לפינות שבועיות של סקרים בטלוויזיה, רדיו, והעיתונות הכתובה והמודפסת.

2014

סטטיסטיקות ״צוק איתן״

עוד בימים הראשונים למבצע ״צוק איתן״, לפני שהפך למבצע צבאי בקנה מידה נרחב, אספנו ופרסמנו מידע סטטיסטי אודות המתרחש בישראל ובעזה: היקפי הירי והתקיפות, מספר וגיל הנפגעים, כמה אנשים נמצאים בקו האש ועוד. המידע נצבר ועודכן בזמן אמת, ושימש כלי תקשורת בישראל ובעולם. מאגר המידע עבר כיום לשימוש חוקרים אקדמיים.

2015

זוכי פרס ישראל

במהלך השנים התפתחה בישראל מודעות להיקף המועט של יוצאי עדות המזרח וצפון אפריקה שזכו בפרס ישראל, וכן לכך שנשים מיוצגות בפרס בשיעור נמוך משמעותית משיעורן באוכלוסיה. בשנת 2015, לאחר הכרזה נוספת ממועטת-נשים של הזוכים בפרס, פרסמנו לראשונה מאגר מידע כולל על מוצא ומגדר הזוכים בפרס.

2017

חקירות אישי ציבור

בתקופת חקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו, התפתח ויכוח נוקב בשאלה האם החקירות של נתניהו  ״נגררות״ או נמשכות זמן חריג במיוחד. במאגר המידע הזה אספנו את מרבית חקירות אישי הציבור בישראל מאז תחילת שנות התשעים, והצגנו אותם על גרף אחד, שאפשר להשוות את משך החקירות השונות.

2017

קונסולי כבוד בישראל

לאחר התפוצצות ״פרשת הצוללות״, בה כיכב מיקי גנור שכיהן גם כקונסול כבוד, התגלה כי אין רשימה המרכזת את כלל קונסולי הכבוד בישראל - הזוכים למעמד  ציבורי מסיבות שונות, ובהן גם קשריהם המסחריים. עקב כך אספנו ופרסמנו את  מאגר המידע הייחודי של קונסולי הכבוד בישראל.

2015

הבטחות בחירות 2015

במהלך  קמפייני הבחירות בשנת 2015, המפלגות השונות הפליגו בהבטחותיהן לקהל  הבוחרים, מתוך הנחה כי אף אחד לא יבדוק אותן לאחר מכן. לשם כך אספנו וריכזנו את כלל ההבטחות השונות, והפצנו אותן לציבור הרחב.

2018

חללי צה״ל ומערכות ישראל

העיתונאי והסופר אנשיל פפר ביקש שנערוך השוואה מספרית בין כלל ראשי ממשלת ישראל לדורותיהם, כדי לבחון תחת מי מהם נפגעו יותר חיילי צה״ל - הן בנתונים כמותיים אבסולוטיים, והן ביחס למשך הכהונה. התגלה כי איסוף הנתונים הוא מורכב מאוד, ופילוחם קשה ותלוי פרשנות. עם זאת, ברור כי תחת בנימין נתניהו ישנם משמעותית פחות חללי צה״ל ופעולות איבה, ביחס לקודמיו בתפקיד.

2016

הטיה מגדרית בוויקיפדיה העברית

פרויקט מיוחד שביצענו לאור דיון ציבורי נרחב בשאלה האם קיימת הטיה מגדרית נגד נשים בוויקיפדיה העברית. במסגרת הפרויקט כרינו את כלל הערכים הביוגרפיים מוויקיפדיה בעברית, סיווגנו אותם לנשים וגברים, ובחנו  האם נמחקים ערכים על נשים יותר מאשר על גברים. התוצאות פורסמו לראשונה במאמר בעיתון ״הארץ״.

יצירת קשר